counter free hit invisible صرافی ارز دیجیتال چیست؟ - مجله شرط بندی بتکده 2024
ارزهای دیجیتال

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

صرافی ارز دیجیتال

  • صرافی ارز دیجیتال چیست؟

    صرافی ارز دیجیتال cryptocurrency exchange پلتفرمی است که در آن افراد می‌توانند ارزهای دیجیتال را خرید و فروش کنند. شما می‌توانید از این صرافی‌ها برای مبادله یک رمز ارز با دیگری استفاده کنید، به عنوان مثال بیت‌کوین را به لایت‌کوین تبدیل کنید یا برای خرید ارزهای دیجیتال با استفاده از ارزهای فیات مانند دلار آمریکا اقدام کنید.

    صرافی‌ها منعکس‌کننده قیمت‌های فعلی بازار ارزهای دیجیتال هستند. کاربران این صرافی‌ها همچنین می‌توانند ارزهای دیجیتال خود را به دلار آمریکا یا هر ارز دیگری تبدیل کرده و در حساب خود نگه دارند تا هر زمان دوباره به ارزهای دیجیتال موردنظر خود تبدیل کرده و یا برداشت کنند.

    نکته‌ای که وجود دارد این است که افراد برای فعالیت در این بازار و کسب سود و درآمد نیاز به ثبت‌نام و افتتاح حساب کاربری در یکی از صرافی‌های ارز دیجیتال دارند. این صرافی‌ها به مشتریان این امکان را داده تا ارزهای فیات خود را به ارزهای دیجیتال تبدیل کرده و از این طریق به انجام معاملات و کسب سود روزانه بپردازند.

    صرافی ارز دیجیتال چیست؟
    صرافی ارز دیجیتال چیست؟

    صرافی‌ ارز دیجیتال در واقع به عنوان بازارساز عمل کرده و در ازای خدماتی که ارائه می‌دهند، مابه التفاوت قیمت خرید و فروش یک ارز را به عنوان کمیسیون برمی‌دارند. در واقع صرافی‌ ارز دیجیتال به عنوان واسطه‌ای بین خریدار و فروشنده عمل می‌کنند و از طریق دریافت کارمزد و هزینه‌های معاملاتی درآمد کسب می‌کنند.

    تاریخچه صرافی ارز دیجیتال

    نکته جالب توجه در خصوص صرافی‌های ارز دیجیتال این است که این پلتفرم‌ها در سال‌های اولیه تاسیس خود، به دلیل ناشناخته‌بودن یا انجام فعالیت‌های غیرقانونی، رونق و محبوبیت چندانی نداشتند و در برخی موارد، فعالیت آن‌ها از طریق قانون متوقف می‌شد.

    اما با گذشت زمان و محبوبیت بازار ارزهای دیجیتال و همچنین فعالیت این پلتفرم‌های مبادلات رمز ارزی تحت قوانین و مقررات خاص دولت‌ها، در بسیاری از کشورهای جهان شاهد فعالیت‌های متنوع این صرافی‌ها هستیم و روزانه میلیون‌ها نفر از این طریق به انجام مبادلات ارزهای دیجیتال می‌پردازند.

    به عنوان مثال در سال ۲۰۰۴، سه نمونه از این پلتفرم‌های مبادلات رمز ارزی مستقر در استرالیا پس از تحقیق و تجسس توسط کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا (ASIC) تعطیل شدند.

    انواع صرافی‌ ارز دیجیتال

    در ادامه قصد داریم به معرفی انواع صرافی‌ ارز دیجیتال و معایب و مزایای هر یک از آنها بپردازیم تا بتوانید با بررسی آنها بهترین صرافی ارز دیجیتال را با توجه به انتظارات و نیازهای خود انتخاب کرده و به فعالیت در آن بپردازید.

    صرافی ارز دیجیتال چیست؟
    صرافی ارز دیجیتال چیست؟

    ۱- صرافی‌های متمرکز

    صرافی ارز دیجیتال متمرکز به پلتفرم‌هایی اطلاق می‌شود که شخص ثالثی معاملات را کنترل و مدیریت می‌کند و به عنوان واسطه‌ای بین خریدار و فروشنده فعالیت می‌کند. به همین دلیل است که گفته می‌شود این نوع از صرافی‌ها از قابلیت اطمینان بیشتری برخوردار هستند.

    به عبارت ساده‌تر، صرافی‌های متمرکز همانند بانک‌ها عمل می کنند که در آن شخص یا اشخاصی وظیفه تایید و مدیریت تراکنش‌ها را بر عهده دارند. این موضوع در صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز به این صورت است که کاربران این صرافی‌ها بعد از ثبت معاملات و تریدهای خود قبل از نهایی شدن معاملات خود باید منتظر تایید تراکنش‌ها به همراه سایر اطلاعات مربوط به آن معاملات شوند.

    مزایا
    1.  استفاده آسان و راحت (کاربرپسند)
    2.  نقدینگی بالا
    3.  قابل اعتماد
    معایب
    1.  نیاز به انجام احراز هویت در اکثر صرافی‌های متمرکز
    2.  احتمال هک شدن صرافی
    3.  کنتذل و مدیریت معاملات و تراکنش‌ها توسط شرکت توسعه‌دهنده

    ۲- صرافی های غیرمتمرکز

    بر خلاف صرافی‌های متمرکز، صرافی‌‌های غیرمتمرکز یا DEX توسط فرد یا سازمانی مدیریت نشده و تراکنش‌ها و معاملات کاربران بدون نیاز به هیچ شخص ثالثی انجام می‌شوند. به عبارت ساده‌تر در صرافی‌های غیرمتمرکز کاربران به صورت مستقیم و همتا به همتا یا peer to peer (P2P ) به انجام معاملات خود می‌پردازند.

    صرافی ارز دیجیتال چیست؟
    صرافی ارز دیجیتال چیست؟

    صرافی‌های غیرمتمرکز منبع باز open source هستند و با توجه به اینکه توسط هیچ نهاد و ارگانی مدیریت نمی‌شوند در مقایسه با صرافی‌های متمرکز از امنیت بالاتری برخوردارند و احراز هویت در این نوع از صرافی‌ها اجباری نیست.

    در این نوع از صرافی‌های ارز دیجیتال کاربران می‌توانند به‌راحتی و تنها با اتصال کیف پول به حساب صرافی خود، تراکنش‌ها و معاملات موردنظر خود را انجام دهند.

    مزایا
    1.  کنترل و مدیریت دارایی‌ها توسط خود کاربر
    2. عدم نیاز به انجام احراز هویت
    3.  عدم امکان هک شدن صرافی
    4. خرید و فروش مستقیم با کاربر
    معایب
    1.  رابط کاربری سخت
    2.  چالش‌های نقدشوندگی
    3. عدم امکان پرداخت با ارز فیات
    4.  خرید و فروش مستقیم با کاربر

    ۳- صرافی‌های هیبرید

    نوع سوم و آخرین نوع از صرافی ارزهای دیجیتال صرافی هیبرید Hybrid یا ترکیبی نام دارد. به این دلیل نام ترکیبی برای این نوع از صرافی‌ها انتخاب شده چراکه بر پایه ترکیبی از بهترین ویژگی‌های صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز بنا شده‌اند.

    به عبارت دیگر صرافی ارزهای دیجیتال ترکیبی، ترکیبی از بهترین ویژگی‌های صرافی‌های متمرکز و غیر متمرکز هستند. صرافی‌های هیبرید سرعت تراکنش بالاتری نسبت به صرافی‌های متمرکز داشته و همانند صرافی‌های غیرمتمرکز از قراردادهای هوشمند برای معاملات خود استفاده می‌کنند.

    صرافی ارز دیجیتال چیست؟
    صرافی ارز دیجیتال چیست؟

    بزرگترین مزایای این دسته از صرافی‌ها کاهش چشمگیر خطرات امنیتی و افزایش امنیت دارایی‌های کاربران است که این به جای تکیه بر یک شرکت مرکزی، روی بلاک‌چین انجام می‌شود.

    به این ترتیب، صرافی‌های ترکیبی یا هیبرید به طور خاص، در تلاش هستند تا قابلیت و نقدینگی صرافی‌های متمرکز (CEX) را در کنار حریم خصوصی و امنیت صرافی‌های غیر متمرکز (DEX) به کاربران ارائه دهند. بسیاری از کاربران معتقدند که این گروه، صرافی‌های ایده ال برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند.

    مزایا
    1.  آزادی عمل کاربر که امکان ترید هم بر روی پلتفرم‌های متمرکز و هم غیر‌متمرکز را دارند
    2.  امکان دسترسی بی‌درنگ به خدمات
    3. ارائه راه‌حل‌های مبتنی بر بلاک‌چین
    4.  عدم نگهدارایی دارایی کاربران در کیف پول گرم و در نتیجه افزایش امنیت دارایی‌ها در برابر حملات سایبری
    معایب
    1.  امکان دشوارتر عیب‌یابی اینگونه پلتفرم‌ها به خاطر پیچیدگی بیشتر ساختار آنها
    2.  حجم معاملات بسیار پایین
    صرافی ارز دیجیتال چیست؟
    صرافی ارز دیجیتال چیست؟

    صرافی ارز دیجیتال چگونه کار می‌کنند؟

    همانطور که پیشتر گفتیم کاربران از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال به خرید و ف روش رمز ارزهای موردنظر خود می‌پردازند. در این صرافی‌ها قیمت یک ارز دیجیتال به طور معمول از طریق میزان عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. به معنای ساده‌تر، هر اندازه میزان تقاضا برای خرید یک ارز دیجیتال بیشتر باشد، قیمت آن ارز هم افزایش پیدا می‌کند و عکس این قضیه هم وجود دارد.

    صرافی‌های‌ ارز دیجیتال می‌توانند هم به صورت فیزیکی هم صورت آنلاین فعالیت می‌کنند. یعنی برخی صرافی‌ها علاوه بر سایت‌ و انجام معاملات بصورت غیرحضوری و آنلاین، محلی برای خرید و فروش حضوری با مشتریان خود دارند. اما در حال کلی، خرید و فر.ش آنلاین رایج‌ترین روش در صرافی‌های ارز دیجیتال محسوب می‌شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا